Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Widget HTML #1

(DOWNLOAD) "Bordel de mode: Shoppingkultur och manufaktur - en historisk exposé" by Cay Bond " eBook PDF Kindle ePub Free

Bordel de mode: Shoppingkultur och manufaktur - en historisk exposé

📘 Read Now     đŸ“„ Download


eBook details

  • Title: Bordel de mode: Shoppingkultur och manufaktur - en historisk exposĂ©
  • Author : Cay Bond
  • Release Date : January 22, 2019
  • Genre: Social Science,Books,Nonfiction,
  • Pages : * pages
  • Size : 789 KB

Description

"NĂ€r de stora varuhusen byggdes under senare delen av 1800-talet blev modet tillgĂ€ngligt för en större publik, och les nouveautĂ©s (nyheter, dvs. mode) var inte lĂ€ngre en angelĂ€genhet endast för aristokratin och societeten. Dessa byggnader uppfördes som flera passager, staplade pĂ„ varandra. Les Magasins du Printemps, som ritades av Paul SĂ©dille Ă„r 1881 och fick en illuminerad kupol signerad RenĂ© Binet trettio Ă„r senare, var ett av dem, och Galeries Lafayette, grundat 1908, ett annat. Men först ut var det banbrytande Au Bon MarchĂ©, som öppnades Ă„r 1852 av en man som börjat sin bana som ambulerande försĂ€ljare i ›nyheter‹, Aristide Boucicaut frĂ„n Normandie."

Cay Bond har lÀnge rapporterat frÄn den internationella mode- och designscenen. Cay skriver, förelÀser och presenterar sina analyser ur ett sociokulturellt perspektiv, idag med tonvikt pÄ utvecklingen inom mode- och designmarknaden med hÀnsyn till miljö, ekonomi, etik och nya marknadsvÀrderingar.


Ebook Free Online "Bordel de mode: Shoppingkultur och manufaktur - en historisk exposé" PDF ePub Kindle